Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Android

Az android az okos telefonokon futó operációs rendszerek egyike. Nyílt forráskódjának, bárki számára hozzáférhető fejlesztő rendszerének köszönhetően bárki írhat rá saját programokat. Ezt szeretném én is segíteni.

Friss topikok

Miért nem használom az android piacot?

2012.07.26. 11:27 | Takács Ferenc bp. | Szólj hozzá!

Mármint a programjaim terjesztésére. Azért, mert fizetni kell a regisztrációért. Csak regisztráció után lehet programot feltölteni. Persze lehet ezek után pénzt kérni a programok letöltéséért, de én nem akarok ezeken a bemutató programocskáimon pénzt keresni. Talán majd, ha valami ütős dolgot kitaláltam. Lehet ingyenesen letölthető programokat is feltölteni, de ezeknek is van egy súlyos hibájuk. Mindegyike hirdetést tartalmaz, ami persze leginkább a mobilszolgáltatóknak nagy üzlet, hiszen a program beindításával a hirdetés azonnal internetes adatforgalmat igényel, ráadásul az akkumulátor is gyorsabban lemerül. Tehát ezek a programok sem ingyenesek, csak éppen nem a program készítője keres rajta, hanem a forgalmazó, ami szerintem meglehetősen tisztességtelen, és jogilag is aggályos pénzkeresési forma. Így hát ne keresd a piacon a programjaimat. Ettől függetlenül gyakran nézegetem, milyen programok találhatók a piacon, mivel nem csak írom a programokat, de gyakran használom is azokat (őket), mivel rengeteg hasznos program van fent. Igaz, lehetőleg csak akkor használom ezeket, ha közel az akkutöltő, és wifi hálózatra vagyok csatlakozva, mivel ilyenkor nem nekem kell fizetnem a hirdetésekért.

Időközben az Android Market-et átkeresztelték Android Play-nek, vagyis piacból játékbolt lett. Nem sok esze volt, aki ezt kitalálta. Elég az öt legkedveltebb ingyenes alkalmazást megnézni (Maps, YouTube, Gmail, Facebook, Street View on Google Maps), és láthatjuk, hogy az alkalmazások többsége egyáltalában nem játék. Ezen az alapon a szupermarketeket is nevezhetjük, mondjuk cipőboltnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://takacs-ferenc-android.blog.hu/api/trackback/id/tr984679348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása